Företagstjänster

Köp av portföljer

Bedrift

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper finansinstitutioner, banker och fakturaföretag i Norge, Sverige och Finland med att optimera likviditet genom att köpa deras portföljer av förfallna finans- eller fakturaskulder.

Uppföljning av utestående krav är tidskrävande och binder kapital. Vid försäljning av hela eller delar av din förfallna faktura-/låneportfölj, övertar vi, som en professionell part, kreditrisken och du som kund slipper vänta på inbetalning av dina utestående fordringar. Din verksamhet kommer snabbt och enkelt kunna frigöra kapital, tid och resurser, så att dina anställda kan koncentrera sig på andra delar av verksamheten. En bättre likviditet kommer också omedelbart ge en positiv resultateffekt samtidigt som risken för förlust reduceras avsevärt. Du som kund kan också känna dig säker på att den enskilda kunden (gäldenären) blir väl omhändertagen och behandlad på ett professionellt sätt av våra handläggare.

Hur går det till?

Modhi har sedan starten år 2009 arbetat fram en kompetens och en betydlig transaktionserfarenhet när det gäller köp av portföljer med förfallna fordringar. Vi hjälper våra kunder genom hela processen från att spåra information i inkassosystemen, analys och värderingsöversikt, avtalsskrivning och överföring av portföljen till oss. Vårt analysteam har solid kunskap och lång erfarenhet i relation till köp och förvaltning av portföljer. Vi använder de nyaste versionerna av inkassosystem och analysverktyg för att utnyttja automatiserade processer, AI och maskininlärning. Vi har snabba och smidiga processer för dataanalys, migrering av portföljer och inkassorådgivning. Standardiserade processer och bra system säkrar också en sömlös övergång till oss som ny fordringsägare.

Vilka tjänster erbjuder vi?

Vi erbjuder flexibla lösningar anpassade efter våra kunders förutsättning och behov. De mest vanliga lösningarna är:

  • Engångsköp av portföljer av förfallna fordringar
  • Löpande köp av portföljer av förfallna fordringar

Kontakta oss för ett erbjudande utan förpliktelse

Ta gärna kontakt med oss om du funderar på att sälja din portfölj. Vi kan erbjuda en värdering utan förpliktelse som kan ge dig ett bättre beslutsunderlag när du funderar på att sälja hela eller delar av din portfölj.